Oris%20web%20materials-10
+47 67 12 90 00
Oris%20web%20materials-11
Bestill Time
Oris%20web%20materials-12
lysaker@orisdental.no
Oris%20web%20materials-13
Facebook

Invisalign – usynlig tannregulering

Det å rette på tannstillingen som voksen blir mer og mer populært. De fleste ønsker ikke å gå med tradisjonell tannregulering (streng) i denne fasen av livet. Da finnes det flere andre alternativer, og av disse er Invisalign det mest utbredte og best dokumenterte. Vi har tannleger som har svært god erfaring med Invisalign og vår erfaring er at det meste også lar seg regulere på denne måten.
FHS_0052-1-1024x683
FHS_0178-1-1024x683
FHS_0033-1-1024x871

Invisalign tannregulering


I dag drømmer mange om å rette tennene sine, men gjør det ikke fordi de ikke ønsker ikke gå med tradisjonell tannregulering – såkalte «togskinner» på tennene.  For mange kan nå drømmen bli en realitet etter at Invisalign kom på markedet. Nå kan vi nemlig rette opp tennene dine med tynne, nesten usynlige plastskinner. Dette er fremtidens form for tannregulering, så ønsker du deg rettere tenner, kan vi i Oris Dental hjelpe deg med å få det smilet du alltid har drømt om.

Fordeler med Invisalign
  • Usynlig, det vil nesten ikke synes at du går med regulerings-skinnene.
  • Avtagbar, reguleringen er avtagbar. Den taes ut når du spiser og når du steller dine tenner med tannbørste og tanntråd.
  • Komfortabel, fordi vi ikke fester metall til tennene dine som forårsaker munnsår og irritasjon av slimhinnen i munnen.

Oris Dental har spesialister på Invisalign tannregulering og tannlege Arild Aarnseth var en av de første tannlegene i Norge som tok i bruk behandlingen i 2004. Vi har nå «Platinum status» og er den klinikken i Norge som har behandlet flest pasienter (over 600 pasienter).

Aligntech er navnet på firmaet som produserer skinnene. De bruker mye ressurser på teknologisk utvikling og kommer årlig med nyheter som gjør det mulig å behandle vanskeligere og vanskeligere kasus. I dag er det nesten ingen begrensninger i forhold til hvilke feilstillinger som kan behandles. Ofte er det behov for kjeveortopedisk behandling hvor vi må flytte på tennene før vi kan gjøre større protetiske behandlinger, slik at vi kan bevare så mye tannsubstans på tennene som mulig. I andre tilfeller kan vi benytte Invisalign som en del av behandlingen av pasienter med mer komplekse bittfysiologiske problemer.

fhs 0026-1-1024x324

Før vi begynner behandlingen må det gjøres en grundig undersøkelse hvor det tas avtrykk, røntgen og fotografier av kjevene. Dette sendes til USA og det fremstilles en digital 3D modell (Clincheck) som gjør det mulig å se en simulasjon av hvordan tennene flytter seg og hvor mange skinner behandlingen krever. Når behandlingsplanen er godkjent av tannlege og pasient fremstilles alle skinnene og de sendes til klinikken. Skinnenen skal brukes helst opp mot 22 timer i døgnet, men kan taes ut når man spiser og ellers skal rengjøre tennene. Hvor  ofte man trenger å komme til kontroll og hvor mange dager hver enkelt skinne skal benyttes varierer avhengig av den enkeltes behandlingsbehov. Vanligvis kan skinnene skiftes ut hver 7 dag og man kommer til kontroll og får utlevert nye sett med skinner hver 6-8 uker.


Hvorfor vil jeg ha Invisalign?


Ikke bare er skinnene nesten usynlige, de er avtagbare, slik at du kan spise og drikke det du vil ha mens du er under behandling. Siden de er avtagbare kan man rengjøre tennene på akkurat samme måte som tidligere, noe som ikke er like enkelt med vanlig tannregulering. De er også mer komfortable enn tradisjonell tannregulering, uten metall eller  strenger limt på tennene. Dette betyr at man får mindre problemer med gnagsår på innsiden av lepper og kinn. Som pasient blir man også mer delaktig i behandlingen da man på forhånd for se animasjonen over hvordan tennene skal flytte seg slik at man på forhånd vet sluttresultatet. Du kan lese om Linda Bredesen (klinikkordinator) sin erfaring med hele behandlingsprosessen i dette blogginnlegget.


Hvordan virker Invisalign?


Du bærer hvert sett av med skinner i 1-2 to uker. Vi har nylig redusert tiden hver enkelt skinne må benyttes fra 2 til 1 uke og med like godt resultat. Det vil med andre ord si at behandlingstiden i mange tilfeller nesten er blitt halvert.  Hver enkelt skinne er programmert til å flytte tennene litt og derfor varierer det fra person til person hvor mange skinner som er nødvendig for å komme frem til det endelige resultatet. I dag kan vi si at gjennomsnittlig behandlingstid er mellom 8-12 måneder.