Oris%20web%20materials-10
+47 67 12 90 00
Oris%20web%20materials-11
Bestill Time
Oris%20web%20materials-12
lysaker@orisdental.no
Oris%20web%20materials-13
Facebook

Tannbleking

Tannbehandling fra ORIS Lysaker

Tannbleking – hvitere tenner

Tannbleking er en kjemisk behandling for å lysne tennene. Hvis tannbleking gjøres under kontrollerte forhold vil risiko for skade av tennene være minimal.

Resultatet ved tannbleking avhenger av alder og årsaken til misfargingen. Nesten alle blekebehandlinger fører til lysere tenner. Varigheten av blekeresultatet er individuell, som oftest holder det i flere år. Vi tilbyr to ulike blekemetoder, hjemmebleking og klinikkbleking.

FHS_0001-1024x922
FHS_9984-1024x453

Kriterier som må være oppfylt for å kunne utføre tannbleking

 
  •   Undersøkelse av tenner med røntgenbilder i løpet av de siste 6 månedene
  •   Dersom du har hull (karies) i tennene dine, må disse behandles først
  •   Fyllingene dine bør være av god kvalitet
  •   Overflatemisfarginger bør fjernes først
  •   Tannkjøttet ditt må være friskt og du bør ikke ha andre sykdommer i munnen
  •   Du må være over 18 år

Vitenskapelige undersøkelser viser at man ved hjelp av et mikroskop kan se at emaljens overflate påvirkes noe. Det dreier seg imidlertid om en svært liten påvirkning, som ikke har noen praktisk betydning så lenge man følger våre retningslinjer.

Hjemmebleking

Hjemmebleking er en metode hvor selve blekebehandlingen utføres hjemme med individuelt tilpasset skinner. Gjennomsnittlig bleketid med hjemmebleking er ca 7 dager, men kan ta opptil 14 dager før man får resultatet man ønsker.

Vi tilbyr både dagbleking og nattbleking. Middelet som benyttes ved dagbleking er sterkere(16%) enn det som benyttes ved nattbleking(10%). Ved dagbleking har man skinnene på i 1-2 timer og ved nattbleking hele tiden man sover.

Pasienten får grundig instruksjon i bruk av skinnene samt rengjøring av skinnene. Sammen velger vi om pasienten skal bleke på nattestid eller dagtid og hvor mange dager vi anbefaler.

Man kan vedlikeholde blekeresultatet ved å utføre jevnlig profesjonelle tannrens med polering/Airflow. Ved behov kan man også friske opp blekefargen på tennene ved å ta en ny blekebehandling hjemme.
fhs 0020-1-1024x1024
Er du interessert i tannbleking? Vi i Oris Dental sørger for å gi deg den beste service og oppfølging. Bestill time hos oss i dag.​

Klinikkbleking

Klinnikkbleking er en kickstart av tannblekingsprosessen. Som oftest holder det ikke med kun klinikkbleking, men hjemmeblekingstiden vil bli forkortet noe. (ca 3-5 dager.) Resultatet ved klinikkbleking er individuelt, og vi kan ikke forutsi hvordan resultatet blir.

Pasienten får en plastbøyle i munnen som holder munnen åpen. Det blir lagt på en flytende beskyttelsesgele på tannkjøttet. Blekemiddelet legges på tennene og blir aktivert av en lampe med blått lys. Pasienten skal ligge med blekemiddel på tennene i 3 x 20 minutter. Deretter vurderer vi resultatet opp mot fargeskalaen og bilder og vurderer behov og varighet for videre blekebehandling hjemme.