Oris%20web%20materials-10
+47 67 12 90 00
Oris%20web%20materials-11
Bestill Time
Oris%20web%20materials-12
lysaker@orisdental.no
Oris%20web%20materials-13
Facebook

God munnhygiene

God munnhygiene er en forutsetning for god oral helse, generell helse og livskvalitet. Med en god munnhygiene reduserer du betydelig risikoen for dårlig ånde og sykdommer som hull i tennene (karies) og tannkjøttsykdom. Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon om god munnhygiene.
FHS_0122-1024x641
FHS_9984-1024x453
FHS_0201-1-1024x683
Tips til god munnhygiene

Elektrisk tannbørste sammenliknet med manuell tannbørste. Studier viser at elektrisk tannbørste gir en bedre rengjøring enn manuell. Ofte kan en elektrisk tannbørste være en god investering.

Om du velger å bruke manuell børste anbefaler vi at du bruker en soft kost som ikke skader tenner og tannkjøtt. Rengjøringen foretas ved at du vinkler tannbørsten 45 grader mot tannkjøttet og trykket på hånden skal være 25 gram. Du skrubber frem og tilbake langs tannkjøttskanten mens du sakte fører børsten fremover. Start med den bakerste tannen på innsiden enten i overkjeven eller i underkjeven og beveg børsten sakte over til motsatt side før du pusser utsiden av tannrekken.

Bruk alltid fluortannkrem – det holder med ca en centimeter på børsten. Fordel tannkremen rundt på tennene og rengjør deretter tennene som beskrevet over. Det er en fordel om du unngår å skylle etter tannpussingen, men kun spytter ut overskuddet av tannkrem. På denne måten får fluortannkremen bedre effekt på tennene.

Om vi ser at du har økt risiko for karies anbefaler vi ofte ekstra fluortilskudd. Dette kan være i form av fluortyggegummi, fluorskylling eller fluortabletter. Av og til fremstiller vi en spesiell skinne som du bruker hjemme, med en fluorgel.

Rommet mellom tennene utgjør ca. en fjerdedel av tannflatene. Du etterlater dermed mer enn 25 % av matrestene og bakteriene hvis du ikke gjør rent der. Tanntråd er meget effektivt for å fjerne bakterier og matrester som alltid samles mellom tennene.

Når det er større mellomrom mellom tennene eller når det er vanskelig å komme til med tanntråd lenger bak i munnen er det ofte bedre å bruke små spesialbørster/mellomromsbørster. Tannstikker kan også være et bra hjelpemiddel, men sjelden like effektivt som tanntråd og mellomromsbørster.
dentales lysaker 9325-683x1024