Oris%20web%20materials-10
+47 67 12 90 00
Oris%20web%20materials-11
Bestill Time
Oris%20web%20materials-12
lysaker@orisdental.no
Oris%20web%20materials-13
Facebook

Lystgass

Behandling eller undersøkelse i påvirkning av lystgass er mulig hos oss. Dette er særlig aktuelt for pasienter med tannbehandlingsangst, Odontofobi. Men også for andre grupper som for eksempel pasienter med sterk brekningsrefleks. Man slapper mye bedre av med lystgass og tannlegen kan få gjort det som er nødvendig på en langt bedre måte enn uten.
FHS_0178x-1-1024x1024
FHS_0253-1-1024x683

Om lystgass

Lystgass er for pasienter som føler seg ukomfortabel med tannbehanding. Lystgass er en snill form for bedøvelse, og gir deg en følelse av at tiden går fort. Den virker behagelig avslappende når den inhaleres, og er smak- og luktfri. Under behandlingen puster man inn gassen gjennom en maske som kun dekker nesen. Da brukes en blanding med oksygen, og effekten er lett å kontrollere med moderne apparater. Behandlingen gjennomføres av sertifiserte tannleger, og du blir kontinuerlig overvåket under behandlingen. Gassen virker ulikt på ulike pasienter, men den virker først og fremst bedøvende på bløtvev, kan gjøre pasienten likegyldig, lykkelig og gi en frihetsfølelse.

Det vanligste er å gjøre selve behandlingen i lystgass, men det er ikke noe i veien for også å gjøre undersøkelse i lystgass om det er ønskelig.

Forberedelser og gjennomføring

Du må møte fastende (ikke røyke, spise eller drikke 4 timer før behandling). I noen tilfeller vil tannlegen anbefale deg å ta andre medisiner på forhånd. Si fra om alle medikamenter du har tatt det siste døgnet før behandlingen. Det er svært viktig at tannlegen får riktige og utfyllende helseopplysninger fra deg for å kunne tilpasse behandlingen.

Ved tannbehandling tilføres lystgass via en liten maske som plasseres over nesen og du kan puste fritt, men du kan ikke være tett i nesen når du skal ha lystgassbedøvelse. De fleste kan gjennomføre bedøvelse med lystgass. Effekten kommer i løpet av sekunder når gassen blir tilført, og forsvinner også i løpet av sekunder når gassen skrus av. Du kan kjøre bil som vanlig ca. 60 minutter etter avsluttet behandling (om du ikke har brukt andre diskvalifiserende medisiner i forbindelse med behandlingen).

dentales lysaker 9325-683x1024

Effekten hos hvert individ kan variere noe, men oppleves av de fleste som svært behagelig avslappende. De fleste opplever at musklene slapper av, en blir søvnig og likegyldig. Tiden oppleves å gå fortene enn vanlig.

Behandlingen har som regel ingen ettervirkninger, men selvsagt kan du ha virkninger av andre medikamenter som er gitt før/under/etter lystgassbehandlingen. Du kan bruke smertestillende medikamenter på foreskrevet måte etter endt behandling.